Skip to content

Stageverzekering Buitenland

Voor jonge mensen met avontuurlijke plannen om stage te lopen in het buitenland. Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat om stage te lopen moet je ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent voor medische hulp, aansprakelijkheid en een reisschade. Daarnaast neem je veel bagage en belangrijke spullen mee, kun je schade veroorzaken of te maken krijgen met lastige verhuurders. Er zijn daarom een aantal verzekeringen belangrijk wanneer je naar het buitenland vertrekt. 

Zorgverzekering in het buitenland

Voor medische spoedeisende hulp in het buitenland ben je verzekerd met je Nederlandse basiszorgverzekering. Je krijgt deze behandelingen vergoed tegen het Nederlandse tarief. Is de zorg duurder in het land waar jij verblijft, dan betaal je de resterende kosten zelf. In landen zoals Verenigde Staten zijn de zorgkosten veel hoger dan in Nederland.  Ook geldt het eigen risico op zorgkosten in het buitenland en krijg je hiervoor geen vergoeding vanuit de zorgverzekering. Als aanvulling op de basiszorgverzekering kun je daarom een reisverzekering nemen, deze vergoedt kosten buiten het Nederlandse tarief en vaak ook het eigen risico. Als u stage gaat lopen in het buitenland, kunt u niet altijd in Nederland verzekerd blijven. Het is belangrijk om te kijken of u verzekerd blijft met de Nederlandse Zorgverzekeraar het hangt er vanaf naar welk land u gaat en of u betaald wordt voor uw stage of er naast gaat werken. Als uw zorgverzekering vervalt kunt u via onze een voordelige internationale zorgverzekering afsluiten.

Waarom een stage verzekering ?

Medisch

Special ISIS vergoeden de geneeskundige kosten van onverwachte direct noodzakelijke behandelingen. Dit product heeft twee dekkingsopties. Bij de optie Extra is de vergoeding van geneeskundige kosten aanvullend op je zorgverzekering (secundaire dekking). Met de optie All-in is de vergoeding niet aanvullend op een zorgverzekering (primaire dekking).

 

Bagage

Je bent verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 1.500,- met de Standaardekking en maximaal € 2.500,- met de Superdekking. Er geldt een eigen risico van € 75,- per gebeurtenis voor de Standaarddekking en van € 50,- voor de Superdekking. Geld en bankpassen zijn niet verzekerd. Voor het bepalen van de dagwaarde gebruiken we een afschrijvingslijst.

Een overzicht vind je hier.

 

Bijzondere sporten

Ga je bijvoorbeeld op wintersport of duiken? En heb je medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoeden we medische kosten bij een ongeluk. Bij schade of diefstal van materiaal is er alleen dekking voor eigen materiaal, de dekking is maximaal € 275,- bij de Standaardekking en € 350,- bij de Superdekking

Ongevallen

Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval keren wij een vast bedrag uit.

Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies (code rood) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan is je reis wel verzekerd. Er gelden wel een aantal beperkingen.

 

Keuze: Rechtsbijstand

Alleen met de Superdekking is rechtsbijstand meeverzekerd. Voor rechtshulp binnen Europa vergoeden we kostprijs, buiten Europa is het gemaximeerd op € 5.000,-.

kostprijs, buiten Europa is het gemaximeerd op € 5.000,-.

 
 

Regel stageverzekering

Online eenvoudig premie berekenen en alles afsluiten
7db08832-2909-4772-92e1-541955bec32e-1-684x1024

Meer weten? Wij bellen je terug!

Wij helpen u kosteloos met het opzetten van uw verzekeringen voor de nieuwe woning. Wij kunnen u helpen met advies voor hypotheken en leningen

ballpen-blur-close-up-461077

Start met vergelijken!

European Insurance biedt gespecialiseerde opstalverzekeringen voor huurders aan van toonaangevende Nederlandse verzekeraars. Doe het online of bel ons!