Skip to content

Verzekeringen voor stage of werk op Curaçao

Als je stage gaat lopen of gaat werken in het buitenland vervalt vaak de verplichte Nederlandse zorgverzekering. Het is natuurlijk belangrijk dat je goed verzekert bent tijdens een avontuur in het buitenland. Een reisverzekering is niet geldig bij stage of werken in het buitenland aangezien dit niet recreatief is. European Insurance kan voor jou avontuur op Curacao de juiste internationale zorgverzekering regelen. Dit zijn speciale stage verzekeringen welke vaak extra dekkingen geven bij gevaardelijkse sporten of aansprakelijkheid. Zo kan je met een veilig gevoel geniet van het mooie eiland Curacao. 

Wat wij bieden:

Laat ons je kosteloos adviseren!

 • DD slash MM slash JJJJ

European Insurance special ISIS verzekering

De verzekering geeft de volgende dekking in Curacao. De stageverzekering heeft een goede dekking voor Geneeskundige-, Bagage-, Buitengewone-, Repatriëring-, Rechtsbijstand- en Ongevallenkosten tijdens de activiteiten en de reis. Tevens biedt de verzekering dekking tijdens avontuurlijke sporten zoals : duiken

Zie hier de lijst van sporten die gedekt zijn tijdens je stage in Curacao. Mocht je Nederlandse zorgverzekering wel verplicht blijven tijdens je verblijf op Curacao dan is het zeer aan te raden een top dekking te nemen op je huidige zorgverzekering. De Nederlandse zorgverzekering dekt alleen de kosten naar Nederlandse maatstaven.

 • Bagageverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Internationale zorgverzekering
 • SOS Hulplijn bij calamiteiten in Curacao 

Annuleringsverzekering Curaçao

 Ontzettend leuk dat je stage gaat lopen op Curacao of gaat werken. Je ziet je zelf al helemaal chillen op Mambo Beach. Er kan altijd onverhoopt iets gebeuren waardoor de reis niet kan doorgaan naar Curacao. De kosten voor de vliegticket, verblijf en overige wil je wel graag terug hebben.. Het is ook aan te raden een annuleringsverzekering af te sluiten. 

De ISIS aflopende annuleringsverzekering biedt dekking voor annuleren of afbreken van een geboekte reis. Je mag je reis onder andere afbreken als:

 • jij, een medeverzekerde, je waarnemer of een familielid in de eerste, tweede en derde graad ernstig ziek wordt of komt te overlijden.
 • je onverwachts een huurwoning toegewezen krijgt.
 • je onverwachts een medisch noodzakelijke ingreep moet ondergaan.
 • je buiten je schuld niet het visum krijgt dat noodzakelijk is voor je reis.

Je mag je reis annuleren om bovenstaande redenen, en als:

 • je een herexamen of hertentamen voor een meerjarige opleiding moet doen tijdens de geplande reis
 • je onvrijwillig ontslagen wordt omdat het bedrijf waar je werkt (gedeeltelijk) gaat sluiten, of als je na een periode van werkloosheid een vaste baan aangeboden krijgt die start tijdens je reis.

Onze tips & tricks

Meer weten?

Neem contact met ons op. Onze  persoonlijke adviseurs staan voor u klaar.

IMG_1257

Andre van Pelt

Persoonlijk adviseur

IMG_1285

Bijan Gandjapour

Persoonlijk adviseur

Belangrijk bij stage op Curaçao

Het is belangrijk dat je verzekering aan de volgende punten voldoet :

 • Jou verzekering moet gelden tijdens heel je stage periode
 •  De particuliere aansprakelijkheidsverzekering moet ook dekking geven tijdens je werkzaamheden
 • Je medische kosten moeten tegen kostprijs verzekerd zijn
 • Je medische kosten zijn gedekt tijdens je stage
 • Kosten voor het geval dat je ongepland eerder terugkeert als er iets met jouzelf of je directe familie aan de hand is, dienen onder de dekking vallen.

Werken op Curaçao

Als je gaat werken op Curaçao word je uitbetaalt met Antilliaanse guldens. H Er kan betaald worden met de Antilliaanse Gulden en met Amerikaanse Dollars. Onze Euro’s zijn geen gebruikelijk betaalmiddel in dit deel van de wereld. Als je liever met een pas betaalt, wat hier in Nederland toch steeds gebruikelijker wordt, kan dat natuurlijk ook! Je kan hiervoor het beste een creditcard meenemen. Hiermee kan je overal terecht. Neem je gewoon je bankpasje mee, check dan even goed of je niks hoeft in te stellen om betalen buiten Europa mogelijk te maken.