Stage je lopen buitenland en de zorgverzekering

Reizen weer mogelijk

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om stage te lopen in andere landen binnen de EU en naar het Caribisch deel van het Koninkrijk. Spoedig zullen andere landen volgen.

Wanneer kan je vertrekken ?

  1. afreizen naar bestemmingsland/plaats van bestemming mogelijk is op basis van kleurcode groen/geel volgens reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, én,
  2. de gastuniversiteit / instelling geopend is, én,
  3. je ook werkelijk bij je gastuniversiteit / instelling en in je gastland terecht kunt om onderwijs te volgen of om stage te lopen.

Zorgverzekering 

Als je in Nederland woont ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar. Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat, bij­ voorbeeld om te studeren, te reizen of te werken, blijf je in principe in Nederland ‘wonen’. Je hebt daarmee de verplichting om een zorgverzekering aan te hou­ den. Er zijn echter ook een aantal uitzonderingen. Vraag onze adviseurs of je wel of geen zorgverzekering in Nederland kunt aanhouden en welke module van de Medische Kosten  het beste bij je situatie aansluit. Wij kunnen het pakket voor je samenstellen zodat je precies weet welke stage verzekering je nodig hebt.

Overige verzekering 

Net als in Nederland kun in het buitenland tijdens je studie, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland met tegenslag of schade te maken krijgen. Bijvoorbeeld als je aansprakelijk bent voor de schade van een ander, je telefoon wordt gestolen of wanneer je naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid. Voor zulke situaties kan je kiezen voor SOS verzekering, aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering die dekking geeft tijdens je verblijf in het buitenland. Sommige verzekeraars geven ook dekking bij gevaarlijke sporten

 

 

 

Relevant

Related Posts