Coronavirus en reizen naar het buitenland

Versoepelng

Vanaf 15 juni was het weer mogelijk naar een groot aantal landen in Europa  te reizen.Inmiddels zijn er veel regionale uitbraken in heel Europa. Veel landen hebben inmiddels weer inreisbeperkingen afgekondigd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Afgelopen maandag gebeurde dit met Spanje en delen van Frankrijk. Langzaam maar zeker kleurde Europa de afgelopen weken tot een geel-oranje lappendeken. Reizen werd naar steeds meer gebieden afgeraden. Kroatië? Eerst geel, nu oranje. Slovenië? Idem dito. Maandag kwamen daar heel Spanje, toeristische delen van Frankrijk en Monaco bij. De grote klap, kun je zeggen, want hier vieren duizenden Nederlanders vakantie.

Gevolgen voor verandering naar Oranje gebieden

Je zorgverzekering en reiverzekering blijft gelden tot het eerstvolgende moment dat je naar huis kunt reizen. Blijf je langer, dan vervalt de dekking. De terugreis is in ieder geval de eigen verantwoordelijkheid. 

enmaal bij thuiskomst volgt de door velen gevreesde quarantaine. Ten minste, na een bezoek aan de meeste landen. Er zijn ook landen oranje, omdat je juist dáár bij aankomst in quarantaine moet. Na een bezoek aan oranje landen als Slovenië en Noorwegen hoef je dus in Nederland niet binnen te blijven.

 

Onlangs verkorte het kabinet de quarantainetijd van veertien naar tien dagen, maar alsnog betekent dat anderhalve week binnenblijven. En dat geldt ook als het reisadvies naar oranje is gegaan tijdens het verblijf. Mensen die denken daar met een test onderuit te komen, hebben pech. Ook als uit een test blijkt dat iemand geen corona heeft, geldt de thuisquarantaine. Je kunt immers aan een test op bijvoorbeeld Schiphol niet zien of iemand een paar dagen later alsnog ziek wordt. Vandaar dat de quarantaine ook geldt als je geen klachten hebt of halsoverkop bent teruggekeerd.

 

Reisverzekering

Als je op vakantie gaat naar een land met kleurcode groen of geel dan ben je gewoon verzekerd op de reisverzekering. 
 
Op vakantie veranderd de kleur van geel naar oranje U blijft verzekerd. Op voorwaarde dat u het gebied zo snel mogelijk verlaat. Doet u er niet alles aan om zo snel mogelijk te vertrekken, of blijft u bewust in dat gebied? Dan bent u niet verzekerd op uw Doorlopende- en Kortlopende Reisverzekering. De extra reiskosten die u maakt om het gebied zo snel mogelijk te verlaten zijn niet verzekerd op de Kortlopende- en Doorlopende Reisverzekering.
 
U gaat op reis naar een land met kleur code oranje of rood dan biedt de reisverzekering geen dekking voor Corona gerelateerde calamiteiten. 

Relevant

Related Posts