Skip to content

Jouw verzekering voor in het  buitenland

Wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat om te werken moet je ervoor zorgen dat je goed verzekerd bent voor medische hulp, aansprakelijkheid en een reisschade. Daarnaast neem je veel bagage en belangrijke spullen mee, kun je schade veroorzaken of te maken krijgen met lastige verhuurders. Er zijn daarom een aantal verzekeringen belangrijk wanneer je naar het buitenland vertrekt. 

Zorgverzekering in het buitenland

Voor medische spoedeisende hulp in het buitenland ben je verzekerd met je Nederlandse basiszorgverzekering. Je krijgt deze behandelingen vergoed tegen het Nederlandse tarief. Is de zorg duurder in het land waar jij verblijft, dan betaal je de resterende kosten zelf. In landen zoals Verenigde Staten zijn de zorgkosten veel hoger dan in Nederland.  Ook geldt het eigen risico op zorgkosten in het buitenland en krijg je hiervoor geen vergoeding vanuit de zorgverzekering. Als aanvulling op de basiszorgverzekering kun je daarom een reisverzekering nemen, deze vergoedt kosten buiten het Nederlandse tarief en vaak ook het eigen risico. Als u stage gaat lopen in het buitenland, kunt u niet altijd in Nederland verzekerd blijven. Het is belangrijk om te kijken of u verzekerd blijft met de Nederlandse Zorgverzekeraar het hangt er vanaf naar welk land u gaat en of u betaald wordt voor uw stage of er naast gaat werken. Als uw zorgverzekering vervalt kunt u via onze een voordelige internationale zorgverzekering afsluiten.

Belangrijk om te weten

Werken in het buitenland en andere handige verzekeringen

Geneeskundige kosten kun je exit optioneel meeverzekeren. Als je je zorgverzekering in Nederland aanhoudt.Er is uitgebreide dekking voor bagage, buitengewone kosten, ongevallen en particuliere aansprakelijkheid mogelijk bij de meeste studieverzekeringen voor het buitenland.

Duur verzekering

De verzekering sluit je af voor de duur van de reis. Als je onverhoopt eerder terug komt krijgt je restitutie van de premie.

Zelf afsluiten of advies

De verzekering kan je eenvoudig online afsluiten via onze module. Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over de verzekeringen. Je kan der gegevens achterlaten in de advies module. Uiteraard kan je ons ook bellen op +31(85) 888 08 18 of e-mail op info@europeaninsurance.nl

Veilig op reis

Studeren in het buitenland is ontzettend leerzaam en een geweldig avontuur. Het kan ook wel eens volledig mis gaan door ziekte, ongeluk of conflicten het is zeer belangrijk dan goed verzekerd te zijn in het buitenland. Ale verzekeringen hebben een 24 uur alarmlijn bij calamiteiten.

7db08832-2909-4772-92e1-541955bec32e

Need to know more? Let us call you back

We help you free of charge to set up your insurances for the new property. We can help you with advice for mortgages and loans

ballpen-blur-close-up-461077

Start comparing!

European Insurance offer specialist tenant home insurance from the Netherlands leading insurers. Do it online or call us!